Kādēļ pH līmenis, atverot mineralizētā ūdens Amrita pudeli, nav 9,6?

Negāzētam ūdenim "Amrita" piemīt pH 9.6. Lai uzlabotu tā garšu, ūdens tiek karbonizēts. Visos gadījumos, kad šķīdums (dzeramais ūdens, limonādes u.c.) zem spiediena tiek piesātināts ar CO2, produkta pH krīt, tā rezultātā veidojas skāba vide, tādēļ arī gāzēta mineralizētā ūdens Amrita pH ir 6.4.

Atverot pudeli, sākas pretējs process – dekarbonizācijas rezultātā ūdens pH paaugstinās. Tāds pats process notiek kuņģī pēc gāzētā ūdens iedzeršanas – pH atgriežas līmenī pirms „Amrita” karbonizācijas – t.i. pH 9.6.

Amrita karbonizācija tikai uz laiku mazina pH, līdz brīdim, kamēr ūdens sasniedz gremošanas traktu.