pH nozīme

Viens no iemesliem, kāpēc novecojam, ir tas, ka mūsu ķermenis “skābst” – jo neveselīgāk mēs dzīvojam un neveselīgāku uzturu lietojam, jo zemāka ir ūdeņraža jonu koncentrācija mūsu asinīs jeb pH līmenis un līdz ar to arī zemāka mūsu ķermeņa šūnu spēja uzņemt skābekli.

Vesela cilvēka asins pH līmenis ir 7,4. Tādi produkti kā gaļa, saldumi, alkohols, nikotīns, saldināti dzērieni un ka ja, ko regulāri lietojam uzturā, asins pH līmeni padara zemāku, bet mums pašiem liek izskatīties vecākiem, justies nogurušākiem un vairāk slimot.

Lai mēs spētu atjaunot organismā optimālo skābju un sārmu līdzsvaru, kas nepieciešams tā normālai funkcionēšanai, mums uzturā jālieto vairāk augļu un dārzeņu, vai arī jādzer sārmains ūdens, ūdens, kura pH līmenis pārsniedz 7,4. Šāds ūdens dabā sastopams ļoti reti. Pat vistīrākā avota ūdens vai daudzu un dažādu minerālūdeņu pH līmenis parasti nav augstāks par 5 vai 6.